2011. szeptember 25., vasárnap

Most is konkrétabb leszek a szokásosnál...

Most is konkrétabb leszek a szokásosnál, mert a nem kimondott, utalások mögé rejtett, üzenetek nem biztos, hogy minden érintetthez elérnek. Nem biztos, hogy mindenkivel közös nyelvet beszélek, és nem biztos, hogy a számomra evidens dolgok, másoknak is azok.

Az első pillanattól világos, hogy a kormány szeretne Magyarországon kiépíteni egy erős középosztályt és erre akar később politikailag támaszkodni. Sajnos, vagy nem sajnos (nem az én tisztem megítélni) az új tervek ezért azokat érintik érzékenyen, akik a legrászorultabbak és a legjobban fáj nekik. Én pusztán a lehetőséget szeretném megadni arra, hogy mindenki a „tehetsége” és igénye szerint felkészülhessen a jövőre.

Adózni mindenkinek kell. Elkerülésében nem segíthetek (sőt, sok szempontból előnyös lenne, ha nem zsebbe kapnák sokan a bérüket), de arra mindenképpen felhívhatom a figyelmet, hogy vannak olyan legális megoldások, amelyekkel ésszerű egyensúlyt lehet fenntartani a kifizetett bérek és az azokat terhelő adók között. Mire gondolok? Egyrészről a különböző kafetéria elemekre. A szuperbruttó eltörlésével még kedvezőbben lehet a dolgozóknak hasznos támogatást nyújtani. A dolgozó és a cég, cégvezető közötti megállapodás alapján számos lehetőség van arra, hogy ugyan annyiból sokkal többet lehessen kifizetni (akár azonnal felhasználhatóan, akár nyugdíjra félretéve). Sajnos tapasztalatom, hogy a lustaság igen nagy úr, és egyszerűen nem foglalkoznak vele sem az emberek, sem a cégvezetők.

Cégvezetőknek, vállalkozóknak még több lehetőségük van. Rendeltetésszerű joggyakorlás mellett lehetőségük van saját magukra, és az arra érdemes dolgozókra, olyan biztosításhoz kötött megtakarítási szerződést kötni, amely teljes mértékben adó és járulékmentes, valamint költségként is elszámolható! (van sok más előnye is, de azt majd személyesen) Szóval, fontos az adófizetés, de azért lehet ésszel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Biztosítási, nyugdíjtervezés kérdése van? Tegye fel itt, válaszolok!