2014. január 30., csütörtök

Közkívánatra: Adóvisszatérítés 2014

Mivel sokan kérték, körbe küldöm az idei év új lehetőségéről készített, a lényeget összefoglaló rövid tájékoztatómat.

Szerintem egy igen jó lehetőségről beszélünk abban a tekintetben, hogy akik még nem tették meg döntést hozzanak egy mindanyiunkat érintő fontos kérdésben, a nyugdíj célú megtakarításban.

Január elsejétől változtak az adó szabályok, így újfent van olyan biztosítás fajtánk, amelyhez van adó visszatérítés! Ez a biztosításoknak egy speciális fajtája, az úgy nevezett nyugdíjbiztosítás. A szerződés lényege, hogy az ügyfél által erre a nyugdíj számlára befizetett minden forint után az állam 20% SZJA visszatérítést, max. 130.000.- forint/év, ad, ami ténylegesen jóvá is íródik erre a számlára.

Az általunk kínált nyugdíjbiztosítás, egy könnyen érthető garantált termék, amihez a futamidő és vállalt befizetés nagysága, gyakorisága függvényében több szintű kedvezmények is tartoznak. A befizetés és az adó visszatérítés is Magyar államkötvényekbe kerül befektetésre, ami kettős garanciát jelent az ügyfél számára. A számla kiszámíthatóan és biztonságosan gyarapodik, valamint az állam is érdekelt a támogatás hosszú távú fenntartásában. A termékbe épített biztosítási védelem minimális mértékű, hogy a lehető legkisebb szintre csökkentsük az ügyfelet terhelő költségeket. (viszont rendelkezik a biztosítások minden jó tulajdonságával, mint a hagyatéki eljáráson kívüli örökölhetőség, adómentesség, stb..) Természetesen igény szerint, lehetőség van ennek a kibővítésére is.

Egyetlen hátránya, hogy nem az ügyfél dönti el, hogy mikor akar a pénzhez jutni (mikor akar nyugdíjba menni), hanem a tényleges nyugdíjba vonulásakor teljesítjük a kifizetést, ami történhet egy összegben, vagy járadék formájában.

Az önkéntes pénztárral nem konkurál, együttesen évi 280.000.- forintig lehet az adó visszatérítést igénybe venni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Biztosítási, nyugdíjtervezés kérdése van? Tegye fel itt, válaszolok!