2012. március 5., hétfő

Lakáshitelesek!

Azok a lakáshitelesek, akik nem tudtak élni a végtörlesztéssel, tudok spórolni 1-2 milliót és belátható időn belül, elviselhető szintre tudom csökkenteni a törlesztőjüket.

Tavasszal indulhat az új árfolyamrögzítés, mellyel korábbi elemzésünk szerint az adósok többsége több mint 20 ezer forintot spórol havonta. Közel 5 évig a fix árfolyam felett fizetendő kamatokat a bank és az állam közösen átvállalja. A fix árfolyam feletti részének tőketörlesztője egy elkülönített úgynevezett gyűjtőszámlán halmozódik. Mindenkinek megéri tehát belépnie a rendszerbe, hiszen gyakorlatilag ajándék, amit a bank és az állam átvállal. Mégis vannak olyanok, akiknek nem létszükség a törlesztőrészlet csökkenése, és inkább minél hamarabb szeretnének megszabadulni a tartozásuktól.

Ha valaki emellett dönt, a megspórolt 20 ezer forintot teljes egészében befizetheti egy lakáskasszába, ahol ezért évi 72 ezer forint állami támogatás jár. És olcsó hitel, közel 5 százalékos THM-mel, ingyenes előtörlesztéssel és nulla kamatkockázattal. A 20 ezer forintos befizetések húzza majd a pénztárcánkat, de ezzel legalább szinte biztosan fedezni tudjuk a gyűjtőszámlán közben felhalmozott tartozást, ráadásul állami támogatással.

Kizárólag az eredetileg lakáscélú devizahitelekre nyújtott gyűjtőszámlahitel váltható ki ltp-vel, tehát az alapügylet megfelelő lakáscélja továbbra is alapfeltétel. Nem váltható tehát ki a szabad felhasználású jelzáloghitelekhez és a lízingszerződésekhez kapcsolódó gyűjtőszámlahitel és egyéb tartozás.

Szinte minden hitel esetén megspórolható havi 20 ezer forint a jelenlegi árfolyamszintek mellett!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Biztosítási, nyugdíjtervezés kérdése van? Tegye fel itt, válaszolok!