2012. március 19., hétfő

Egészségben, betegségben - a munkáltató is segíthet

2012-től a munkáltatók adó- és járulékmentes juttatásként adhatják alkalmazottaik számára az egészségbiztosítási szolgáltatást, mely számos előnnyel jár a biztosítást megkötő munkáltatók és a szolgáltatást igénybe vevő munkavállalók számára is.

A Magyar egészségügy helyzetével kapcsolatban számtalan jó, vagy rossz tapasztalattal rendelkezünk mindannyian. Számtalan elrettentő példát hallunk várólistákról, hatalmas összegű paraszolvenciáról, túlterhelt és alulfizetett orvosokról, „elkezelt” páciensről, későn észrevett szövődményről és még sorolhatnám. Milyen jó lenne, ha az orvosok az után kapnák a fizetésüket, hogy hány egészséges ember van a praxisukban és nem az után, hogy hány beteget láttak el.

Mi is ez az egészségbiztosítási szolgáltatás?

Magyarország legnagyobb, teljesen felszerelt, és országos lefedettséggel rendelkező magánklinikai hálózatának szolgáltatásai érhetőek el adó és járulékmentesen.

Két dolog, ami nincs: Várakozás – Hálapénz.

Van viszont: 24 órás HotLine szolgáltatás képzett orvosokkal – Ingyenes influenza elleni védőoltás - Rendszeres, éves szűrővizsgálat – Kismama program – Belgyógyászat – Nőgyógyászat – Gyermekgyógyászat - Urológia – Bőrgyógyászat – Szemészet – Laborvizsgálatok – Mammográfia - Radiológia (röntgen, ultrahang) - Kardiológia (szívgyógyászat, szívultrahang, terheléses EKG) - Gastroenterológia (gyomor-bélbetegségek) - Fül-orr-gégészet - Pulmonológia (tüdőgyógyászat) - Sebészet (ambuláns) – VIP Korházi fekvőbeteg ellátás – stb.

Miért más ez a cafetéria szolgáltatás?

Idén januártól a munkáltatók adó- és járulékmentes juttatásként adhatják munkavállalóiknak az egészségbiztosítási szolgáltatást, mely számos előnnyel jár mind a munkáltatóra, mind a munkavállalókra nézve. A legtöbb cafeteria rendszerben található elem esetében a juttatás közel egyharmada kerül kifizetésre adó vagy járulék formájában. A gyakran választott étkezési utalvány összegének több mint a fele, a szintén sokak által igénybe vett helyi utazás bérlet által biztosítható összegnek több mint 30%-a kerül ki az alkalmazottak zsebéből. Érdemes figyelembe venni továbbá, hogy a juttatási tételek említett adóvonzatai a legtöbb esetben évi 500 ezer forintos keretig érvényesülnek, ezen felül már nem él az adókedvezmény, azonban az egészségbiztosítási konstrukciók igénybe vétele esetén nincs ilyen határ, a szolgáltatás teljesen adómentes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Biztosítási, nyugdíjtervezés kérdése van? Tegye fel itt, válaszolok!