2012. január 24., kedd

Mert balesetek nem csak másvalakivel történnek!

Sajnos a héten sem azzal a problémával kellett küzdenem, hogy honnan és mit szedjek össze ahhoz, hogy valami értelmeset tudjak mondani.

Lényegesebb hírek tőmondatokban:
  • Egy újabb ötlet, hogyan menthetik meg összegyűjtött megtakarításukat a maradó magánnyugdíjpénztári tagok. (csak egy maradhat!)
  • Az idei felsőoktatási számok. (miből fizetem majd a gyerekem iskoláját. Még mindig az államban és a bankokban látják a megoldást, avagy miért népszerű a Babakötvény, mikor sokkal jobb megoldások is vannak a piacon. Másképp, eddig a bankokat, most majd egy állami céget gazdagítunk).
  • Hitel: még mindig a közalkalmazottak.
  • Állam: komolyan gondoljuk-e a megállapodást, avagy légből kapott-e a Jobbik ötlete? (most először köszönt vissza, hogy EU pénzügyi körök számára elfogadható lenne Magyarország részleges államcsődje)
  • A kormány bármi áron tartani fogja az idei hiánycélt.
  • Új egyszeri adó az autósoknak.
Engedjék meg, hogy a heti összefoglalómat egy videoklippel kezdjem. Azért teszem ezt, mert a szakmáját szertő és komolyan vevő emberként és családapaként nagyon megérintett.
Beszélünk megtakarításokról, befektetésekről és sok minden másról a jövőnket illetően, és kell is, mert nagyon fájó lesz Magyarországnak, a Magyar embereknek az átmenet (feltételezve, hogy tartósan a mostani úton haladunk) az „új világba” és ahogy látom, az utolsó pillanatig nem vesszük magunkat komolyan, aztán meg pánik ezerrel.
Szóval, ez alap. Ez a szakmám sava-borsa. Innen kell kiindulnia minden felelősséggel gondolkodó családapának és családanyának. Minden más csak ez után következik. Mert balesetek nem csak másvalakivel történnek!

A klipp:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Biztosítási, nyugdíjtervezés kérdése van? Tegye fel itt, válaszolok!