2012. január 16., hétfő

A történések derekát ezen a héten is a hazai hírek adják

A történések derekát ezen a héten is a hazai hírek adják. Ezen kívül, foglalkozunk egy kicsit a nyugdíjjal és a hitelesekkel.
A maradó magánnyugdíjpénztárasok gondolják át még egyszer a lehetőségeiket. Számoljanak, hogy biztosan elég fedezet lesz e a megtakarításuk nyugdíjkiegészítésre, és hogy vállalni tudják e majd az önkéntes kiegészítést. Persze egyáltalán nem mindegy az sem, hogy melyik pénztár kezeli a megtakarításukat.
A hitelesek ügyében három fontos irány jelenik meg.
- Használható alternatíva lehet e az új árfolyam gát azoknak, akik nem tudtak annyi saját erőt előteremteni, hogy érdemes legyen élniük a végtörlesztéssel?
- A kormány mégis inkább ki maradna a közalkalmazottak megsegítéséből. Mi lesz ez után?
- Mi lesz azokkal, akik hitelből váltották ki a hitelüket? A statisztikák elképesztően alacsony pénzügyi kultúráról árulkodnak. Ráadásul egy újabb 100-150 pontos kamatemelésről szólnak a pletykák.

Felhívnám a figyelmüket arra, hogy a szakértők még csak most kezdenek ébredezni, a könyvelők nagy része még nem is hallott róla, pedig az elmúlt évtized egyik legnagyobb lehetőségét hordozza magában az Szja törvény 1. mellékletének 6.3. pontjába bekerült egyetlen szó.
Ahogy reklám mondja: Kérje munkáltatójától! És persze adja hírül ismerőseinek, barátainak, mert nálam már elérhető a megoldás, a társadalombiztosításba fizetett díj töredékéért!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Biztosítási, nyugdíjtervezés kérdése van? Tegye fel itt, válaszolok!