2012. február 8., szerda

Nagyon kedveljük a világvége híreket.

Azt hisszük, hogy amit a TV-ben mondanak, az szent írás, még akkor is, ha elvileg tudjuk, hogy a megélhetésük alapja a hírcsinálás.

Nagyon kedveljük a világvége híreket. Először az EU, majd kis hazánk (nemsokára még egyszer el fogjuk játszani). Mit csináltunk mi, és mit a világ januárban? Akiknek volt pénzük a bankokban, elkezdték külföldre menekíteni, akiknek nem volt, pedig elkezdték a bankokba hordani. Hogy van ez? „Biztosítás, öngondoskodás, befektetés? Az ki van zárva. Mi lesz a bankokkal?” (csak zárójelben: a biztosítási termékek messze a legbiztonságosabbak ebből a szempontból)
E közben máshol, az üveghegyen túl, régen nem látott pénzmennyiség özönlött a részvénypiacokra, mert néhány bíztató, jó hír látott napvilágot (vajon ők, miért a lehetőségeket keresik, és miért nem azt, hogy miért ne tegyenek magukért). Eredménye, 10% körüli növekedést produkáltak a részvénypiacok, mi pedig majd ennyit buktunk az Osztrák bankok gazdagításával. (ui: ha valaki nagyon biztonságban akarja tudni a pénzét, szóljon és segítek, inkább befektetési arany, mint Ausztria. Szerintem.)
Pedig számtalan olyan folyamat zajlik közben, ami megérdemelné a figyelmet! Az egészségügy ugyan azokkal a problémákkal küzd hosszú távon, mint a nyugdíjrendszer. Ugyan úgy finanszírozhatatlan lesz állami szinten az az ellátási színvonal, amit sokan remélnek.
-         Ne várja, hogy a TV be fogja mondani, hogy nem fog tudni megélni a nyugdíjából, ha nem tesz magért valamit.
-         Ne várja, hogy a TV be fogja mondani, hogy ha nem fizet érte, vagy nincs privát egészségbiztosítása, akkor akár fél évet kell várni egy olyan vizsgálatra, amitől az élete függhet. (egyik ismerősöm panaszkodott a napokban, hogy fizetett egy egyszerű laborvizsgálatért, mert 20 napot kellett volna várnia a feleségének a vizsgálatra és ezzel lekésték volna pajzsmirigy-ambulanciára kapott időpontot, amire 3 hónapja várnak). Statisztikák szerint Magyarországon évente 6.000 ember hal meg azért, mert nem jut időben megfelelő orvosi segítséghez! Elgondolkodtató, nem?
-         Ne várja, hogy a TV bemondja, hogy ha nem lesz rá pénze, akkor gyermeke azt fogja tanulni, ahová felveszik (ha felveszik) és nem azt, amihez tehetsége, elhivatottsága lesz.
-         Ne várja, hogy a TV felhívja a figyelmét arra, hogy ha nem tud előtakarékoskodni lakásvásárlásra, akkor miből akar hiteltörlesztő részletet fizetni. És még hosszasan folytathatnám.
Pedig van megoldás! Nem kell hozzá más, csak szemléletváltás. Fel kell nőnünk arra a szintre, hogy pénzügyi oldalról is tudatosan, tervszerűen és következetesen éljük az életünket. Higgyék el, működik.

Ismételten felhívnám a figyelmüket azokra a lehetőségekre, amik segítségével a munkáltató adó és járulékmentesen járulhat hozzá az ön biztonságának megteremtéséhez. Főleg most fontos ez, mert sokaknál csökkennek a bérek, gyakorlatilag megszűntek az ismert adómentesen adható kafetéria elemek és a csapból is Szép kártya és Erzsébet utalvány folyik, nem véletlenül. Ismét: Ne várják, hogy a TV bemondja, milyen új adómentes juttatási formák nyíltak meg 2012-ben. Inkább kérje munkáltatójától és keressen engem!

A következő blokk videójából kérem, hogy hámozzák ki a lényeget. Volt egy rövidebb verzió, de valamiért azt pár nap után tovább vágták és eltűnt belőle egy s más.

Hitel ügyben fontos, hogy a legtöbb bank aláírta a bankszövetségi megállapodást, amely alapján a lakossági devizahiteleknél a kamatkockázat felét ők fogják viselni. Ez kitűnő lehetőséget teremt a számunkra, hogy egy ügyes manőverrel, a lakáscélú hiteleket átalakítsuk igen barátságos konstrukciókká. Szabadfelhasználású hitelek esetében sajna nem ennyire egyértelmű a kép. 1-2 hét és reményeim szerint kialakul minden részlet.

Heti összefoglalómban külön blokkot szenteltem a Malévvel kapcsolatos információknak, és ha már ez a téma, akkor nézzünk körül egy kicsit a hasonló területeken is. Talán hasznos lehet arra is rá világítani, hogy az IMF nem azt kéri a kormánytól, hogy vigye csődbe az egyes állami érdekeltségű cégeket, szüntesse meg azok támogatását, hanem, hogy ésszerűsítse működésüket és mérsékeljék azt az átláthatatlanságot, ami kitűnő lehetőséget kínál hatalmas pénzek eltüntetésére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Biztosítási, nyugdíjtervezés kérdése van? Tegye fel itt, válaszolok!