2011. október 11., kedd

Hitelkiváltás, megvan a befutónk...

Végre valami! Úgy néz ki, hogy kialakult a végleges kép és megvan a befutónk. Első helyezett a Somogy Takarék, második a Fundamenta (bár ez utóbbinál, csak bizonyos feltételekkel elérhető a kedvezményes hitel), harmadik helyen az önerőből végtörlesztők. Több jó megoldást nem látok, akik nem tudnak élni ezek közül valamelyikkel, azokat igen kellemetlenül érinti az „otthonmentő program” (ügyesen manővereztek a bankok).
Szóval, irány a Somogy Takarék, Most. Miért?
  •  mert én nem látok esélyt arra, hogy ettől jobb ajánlat jelenjen meg a piacon.
  • ezen a szinten megéri kiváltani a hitelt.
  • a rendelkezésemre álló információk alapján a feltételrendszer is megfelelő.
  • korlátozott a szövetkezet hitelező képessége, mivel nem tartozik a leg tőkeerősebb pénzintézetek közé, így nem fog tudni mindenki élni ezzel a lehetőséggel (nem is izgulnak a nagyok, mivel úgysem fogja tudni kielégíteni a piaci igényeket).
  • tudtommal nem írták alá az AB beadványt.

Akiknek van 4 évnél régebbi Fundamentás megtakarítása azoknak ez az út is járható. A feltételek ott is jók, de fiatalabb szerződések bukhatják az állami támogatást, illetve a Fundamenta sem akar mindenáron hitelezni, csak óvatosan lefölözi a kialakult helyzetet.
Szerintem itt az idő cselekedni. Persze a szerződési feltételeket minden esetben tessék alaposan átböngészni és inkább kérdezni, mint rosszul dönteni.

Az aktuális hírek menüpont ide vonatkozó szekciójának (2011.10.11) első felében egy átfogó banki körképet kívánok adni, középen a kiváltással kapcsolatos háttérinformációk kaptak helyet, és a végére maradtak a hiteleseket érintő lehetséges kockázatok pro és kontra. Jó olvasást, jó böngészést, és ne feledjék, kérdezni ingyen van.

(Megtiszteltetésnek venném, ha azok, akik hitelt vesznek fel a kiváltáshoz, engem kérnének fel az új hitelhez tartozó biztosítási elemek megkötésére. Köszönöm előre is a bizalmat).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Biztosítási, nyugdíjtervezés kérdése van? Tegye fel itt, válaszolok!